În Italia inelele de logodna sau verighetele se poarta de obicei pe degetul inelar de la mâna stângă, în multe alte State, se poarta pe mâna dreaptă sau chiar pe degetul mare.

Tradiționalul aur galben a fost acum înlocuit cu aur alb, roșu și/sau diverse combinații.

În plus față de aur, în prezent inele de logodna și verighetele sunt, de asemenea, realizate din alte metale prețioase, care sunt la fel de valoroase: paladiu și platină; chiar dacă numai aurul este un simbol al eternității.

Inelele servesc pentru a sigila promisiunea de căsătorie și, în general, sunt purtate ca un semn de loialitate, de fapt, termenul ”Credință” vine din latinescul ”Fides” (fidelitate).

În Italia, credința în aur este, de asemenea, numită de obicei, mai ales de către cei mai puțin tineri, cu numele Vera/Inel.

În ritualul de căsătorie civilă nu este prevăzut schimbul de verighete, cu toate acestea, oamenii o fac.

Superstiții: Tradiția spune că verighetele nu trebuie cumparate niciodată vineri pentru că aduce ghinion în căsătorie. În Anglia și Irlanda se crede că o rană se vindecă dacă se freacă rana cu o verighetă.

Tot tradiția spune că atunci când o femeie visează o verighetă strălucitoare, va fi ferită de necazuri și bărbatul îi va fi fidel.