Cum să luați măsura pentruinel

Dacă nu știați deja, dacă nu preferați să mergi la un bijutier, o metodă eficientă de a lua măsura pentru inel constă în utilizarea unui con de hârtie.

Prin urmare, veți avea nevoie să vă procurați aceste lucruri simple:

- un inel de mărimea potrivită (dacă nu avrți cereți la prieteni sau la rude); amintiți-vă că seara degetele sunt ușor mai umflate decât în dimineața, așa că, cel mai bun timp pentru a face măsurători este seara

- foaie de hârtie

- creion sau pix

- o riglă mică pentru a măsura cm/mm

- tabelul de raportare circumferința/dimensiune (vezi mai jos)

Pentru a construi conul (în înlocuirea așa-numitului sizer profesional folosit de bijutier) luați o foaie de hârtie și rotiți-o în sus (strâns) pentru a forma un con. Lipiți cu puțin scotch. Acum, luați inelul cu mărimea potrivită pentru deget și trageți-l în con până când se oprește, asigurându-vă că acesta este bine plasat în poziție orizontală, fară nici o presiune.

Cu un creion sau un pix, desenați o linie în jurul inelului ( în partea de jos); dacă inelul are obstacole (de exemplu, pietre), se rotește ușor inelul pe con, și trasați linia pe unde nu sunt obstacole.

Scoateti inelul de pe con, trageți banda scotch și întindeți bine hârtia pe o masă și se măsoară acum lungimea liniei cu rigla (centimetri și milimetri), pentru că linia va fi ușor curbată adăugați un centimetru la măsură; această linie corespunde circumferinței. Pentru siguranță, repetați măsurarea inelului cu o nouă foaie.

Consultați tabelul de mai jos pentru a "obține" măsură Italiană a inelului (atenție: în străinătate măsurile sunt diferite)

Circumferinta      Măsuri De Italian

cm 4,80                    8

cm 5,00                  10

cm 5,20                  12

cm 5,40                  14

cm 5,60                  16

cm 5,80                  18

cm-6,00                  20

Vă rugăm să rețineți că aceasta este o metodă de "urgență"; prin urmare, este întotdeauna recomandat a merge la un bijutier înainte de a face o achiziție importantă iar, strângerea sau lărgirea are un cost.